Weer en klimaat

Het weer en klimaat in Albufeira

Albufeira ligt aan de Atlantische oceaan en heeft een Middellands zee klimaat. Dit betekent dat het in de zomer erg warm kan worden en het in de zomer bijna altijd droog is. In de winter is er sprake van een gematigd klimaat; de winters zijn dan vaak zacht en vooral nat. Door het Middellands zee klimaat is het ook in de lente en de herfst erg goed vertoeven in Albufeira, terwijl het in de zomer echt warm wordt met een gemiddelde temperatuur in de maanden juli en augustus van zo een 28 graden Celsius.

Doordat Albufeira voor een groot gedeelte aan de kust ligt, moet men wel rekening houden met het feit dat het aan de kust vaak iets kouder is door de wind van zee, maar in de zomer maanden hoeft u niet bang te zijn dat u het koud gaat krijgen. Met gemiddelde zon uren van meer dan 10 uur per dag en het feit dat het aantal regen dagen op een hand te tellen is, zit u in de zomer letterlijk gebakken in Albufeira.

Zoals gezegd zijn ook de lente en begin van de herfst goede tijden om naar Albufeira te komen, in de zogeheten voor- en na-seizoenen is het er vaak nog boven de 20 graden. Hoewel er gemiddeld meer regen valt in deze seizoenen, is de kans op lange aanhoudende regen erg klein en is er zelfs in April al een sterke en krachtige zon.

Wat Albufeira helemaal een perfecte vakantie bestemming maakt, is het feit dat het zeewater het hele jaar aangenaam is. Gemiddeld komt de temperatuur van het zeewater het hele jaar niet onder de 16 graden en is het in de zomer zelfs warmer dan 20 graden.

Bekijk hier de klimaatgegevens van Albufeira.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *